Over relationele vriendschap, persoonlijke ontwikkeling en het proces van geven en nemen

Mensen komen en gaan. Dat is de cirkel van het leven. Noem het leven en dood. Noem het geboren en doodgebloede vriendschappen. Een gezond proces dat laatste, lijkt mij. 

”Zo ben ik ooit in jouw leven gekomen omdat ik bij jou zocht én vond wat ik op dat moment nodig had. In jou vond ik een lieve, zorgzame, attente, gezellige, warme -ik kan nog wel even doorgaan- persoonlijkheid. De klik met jou heb ik, zeker in de beginjaren, als fantastisch ervaren. Omdat ik begreep en aanvoelde wat jij nodig had, kon ik het je geven. Andersom begreep jij en gaf jij mij, wat ik nodig had en deze cyclus hield onze vriendschap in stand. Hartelijk dank voor deze ervaring!”

In de loop der jaren ben ik als persoon veranderd. Door de lessen die ik geleerd heb en de continue veranderende omgeving, ben ik in een rollercoaster geraakt van emoties, interne processen, zekerheden en onzekerheden, passies en verlatingen. ‘In een rollercoaster geraakt…’ liever benoem ik dat ik mij heb laten meeslepen hierin.

”Misschien heb ik jou als persoon niet gezien of niet genoeg gewaardeerd. Of misschien wel én had ik toch oogkleppen op. Aangezien ‘trots’ in die periode een rode draad in mijn leven is geweest, heb ik jou in mijn zoektocht niet om hulp of feedback gevraagd. Het gevolg hiervan was, dat ik niet ten volste en ten diepste de persoon kon zijn die ik in relatie tot jou wilde zijn. Ik heb niet met heel mijn hart bij jou kunnen zijn, ik heb niet gezien wat jij op jouw meest kwetsbare momenten nodig had. In mijn optiek is een combinatie van zien én voelen een essentiële basis voor een goede en gezonde relatie tussen twee mensen. Het spijt mij, dat ik qua gevoel niet ten diepste bij jou heb kunnen zijn. Weet dat ik de beste intenties voor én met jou heb gehad.

Jou wens ik het allerbeste toe en dankbaarheid. Geniet van het allerbeste wat jou is overkomen en wat nog in het verschiet ligt. Met respect voor jou kijk ik terug naar wat jij voor je kiezen hebt gehad en hoe je hiermee bent omgegaan. Petje af! Het gaat je goed!”

Ik had gewild dat ik deze woorden persoonlijk had kunnen uitspreken. Helaas zit dit er niet in en heb ik deze woorden op een andere manier een plekje gegeven. Loop jij met diepe gevoelens rond en zou deze diepe gevoelens ook graag een plekje willen geven, maar je weet niet waar te beginnen? Je bent welkom voor een gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek. Klik op de volgende link: (https://jouwbetereversie.nl/contact/). Mijn naam is Kenia Sanchez, gedragscoach en ik help je graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *