Over de inspirerende, krachtige vrouw die leiderschap neemt én haar kwetsbaarheid toont. 

Hey, jij daar!! Durf jij te staan voor wie jij bent en toon jij leiderschap? Ben jij puur en flexibel in alles wat je doet? Straal jij warmte en zachtheid uit? Durf jij eerlijk naar jezelf en anderen te zijn? Handel jij uit passie, oprechtheid, kwetsbaar en stevigheid? Ben jij gedreven en ben je niet bang om je onzekerheden uit te spreken en uit te stralen? Hak jij knopen door? En vraag jij je inspirerende leermeester(s) om advies? Sta jij voor wat je gelooft?

Tegenwoordig word ik bijna doodgegooid met term ‘powervrouw’. Nog zo eentje is ‘bossbabe’. Deze termen klinken mij totaal vaag in de oren. Wat bedoelen mensen er echt mee als ze de term ‘powervrouw’ gebruiken? Bij mij komt het beeld van een nogal mannelijk type vrouw in me op, die op hoge hakken rondloopt en alles perfect en krachtig, tot in de puntjes voor elkaar krijgt, zonder ooit een moment van rust te hoeven nemen. Goed, zoals je leest ben ik geen fan van de term ‘powervrouw’. Aangezien ik over mijn eigen soort spreek, vervang ik deze term liever door ‘inspirerende vrouw’.

Dankbaar ben ik voor het feit dat ik omringd ben door inspirerende vrouwen, mijn leermeesters. Zij inspireren mij een betere versie van mijzelf te zijn. Eén van mijn vrouwelijke inspiratoren is bijvoorbeeld mijn nichtje. Met slechts 21 lentes heeft zij nu al een onwijs volwassen en inspirerende kijk op het leven. We zien elkaar niet vaak, maar wanneer ik met haar praat over bepaalde levensthema’s, sta ik versteld van de wijsheden die uit haar mond komen. Zij inspireert mij enorm als ik hoor hoe zij spreekt over politieke kwesties en hoe zij denkt over jongeren die dreigen het slechte pad op te gaan. Ze reflecteert en denkt eerst na voordat ze spreekt. In het contact met een ander is wederzijds respect één van haar belangrijkste waarden. En wat ik zo leuk aan haar vind, ze staat altijd achter wat ze voelt en doet. Mooi hoe ik na een gesprek met haar vol wijsheid en energie weer naar huis ga. Ik ben trots op haar, juist op haar, omdat ik weet waar ze vandaan komt! 

Voor wie ben jij een inspiratiebron? Ben je je bewust van wat je aan anderen kunt meegeven en wat jij van hen kunt leren? Bewustwording is voor mij: durven bij jezelf te blijven en openstaan voor de ander. Dus wees geen powervrouw, die hebben we niet nodig. Inspirerende vrouwen, die hebben we nodig!

Wil jij ook een krachtige inspirator zijn? Mijn naam is Kenia Sanchez, gedragscoach en ik help je graag op weg. Je bent van harte welkom voor een gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek (https://jouwbetereversie.nl/contact/).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *